čtvrtek 12. listopadu 2015

Nové Obecné obchodní podmínky pro Karlovarskou kartu od 1. ledna 2016

Ke dni 31. 12. 2015 bude ukončena platnost Obecných obchodních podmínek pro vydávání a používání čipových nosičů Karlovarské karty vydaných v systému Plzeňská karta / Obchodních podmínek pro vydávání a užívání elektronického peněžního prostředku (dále jen "původní Obchodní podmínky"), které budou od 1. 1. 2016 nahrazeny Obecními a obchodními podmínkami pro vydávání a používání čipových nosičů Karlovarské karty vydaných v kartovém odbavovacím systému společnosti Plzeňské městské dopravní podniky a.s. / Obchodními podmínkami pro vydávání a užívání elektronického peněžního prostředku (dále jen "nové Obchodní podmínky").

Nové Obchodní podmínky účinné od 1. 1. 2016 obsahují následující změny:
  • pro potřeby uplatnění práv Držitele Karlovarské karty vyplývajících z odpovědnosti vydavatele Karlovarské karty za vady produktů a služeb souvisejících s Karlovarskou kartou (reklamace) odkazují na nový Reklamační řád vydaný společností Plzeňské městské dopravní podniky a.s. (PMDP), který je též platný od 1. 1. 2016 a který též plně nahrazuje Reklamační řád uvedený v původních Obchodních podmínkách. Vzhledem k účinnosti Reklamačního řádu obsahují nové Obchodní podmínky některá ujednání, která byla dříve obsahem Reklamačního řádu produktů systému Plzeňská karta, zejména ujednání o záruční době.
  • oprávnění vydavatele Karlovarské karty jednostranně vypovědět smluvní vztah, a to z důvodu dlouhodobého nevyužívání čipového nosiče, který je definován v nových Obchodních podmínkách v části Právo používat čipový nosič - EPP. 
Držitel, který nesouhlasí se změnou práv a povinností dle nových Obchodních podmínek, je ve smyslu ust. § 94 odst. 4 zákona 284/2009 Sb., o platebních službách, v platném znění ve lhůtě do 2 měsíců ode dne zveřejnění změn Obchodních podmínek na internetu a na prodejních místech písemně vypovědět Žádost/Smlouvu, a to s účinností od doručení této písemné výpovědi DPKV osobně v Přepravní kanceláři, Zeyerova 1121/19, Karlovy Vary nebo prostřednictvím držitele poštovní licence na adresu DPKV a.s., Sportovní 656/1, Karlovy Vary, PSČ 360 09. V ostatních případech se má za to, že Držitel se změnou obchodních podmínek souhlasí a je touto změnou od 1. 1. 2016 vázán.